Filmpjes

Wat Is Gay?!

Het kan soms verwarrend zijn om het verschil te kennen tussen al de verschillende termen omtrent LGBTQ+. In dit filmpje krijg je een beter overzicht over wat dat allemaal juist betekent.

OMG!! Ben ik holebi?

Twijfel je over je geaardheid? Ben je niet zeker of je holebi bent of hetero? Dit filmpje kan je hulp bieden in de zoektocht naar jezelf.

Huh? Biseksueel?

Misschien val je wel op mannen én vrouwen, dan kan het zijn dat je biseksueel bent. Maar wat is dat nu juist?

Transgender

Je biologische geslacht slaat op je DNA, lichaam en hormonen. Gender is de culturele invulling van hoe meisjes en jongens zich gedragen, kleden, voelen,.. Bij sommige mensen komt hun geslacht niet met hun gender overeen. In dit geval kan die persoon transgender zijn. Voor meer uitleg kan je naar onderstaande filmpjes kijken.

Ik ben holebi. So what?!

Niet alles is leuk aan holebi zijn. Maar ook niet alles is leuk aan hetero zijn. In dit filmpje krijg je verschillende voordelen te horen aan holebi of transgender zijn.

Heteronormativiteit

In onze samenleving wordt heteroseksualiteit gezien als de norm. Dit wil zeggen dat iedereen er vanuit gaat dat je hetero bent en dat iedereen zich hierin kan vinden. Maar is dit wel zo? Wat als jij je hierin niet kan vinden?

Eerste hulp bij verliefdheid

Wat moet je doen als je verliefd bent op iemand maar je weet niet of het wederzijds is? En wat als je holebi bent hoe weet je dan of die persoon ook holebi is?

Coming out

Dus je bent holebi, transgender, non-binair,.. Wanneer weet je of je klaar bent om het te vertellen aan je familie en vrienden? En hoe pak je zo’n gesprek aan? Het voeren van dit gesprek is een grote stap. Geen zorgen, in onderstaande filmpjes kan je enkele tips vinden.

Het Gay-virus?

Word je holebi of transgender door bij andere mensen uit de LGBTQ+ community te zijn?

Stereotypen

Ben je het ook zo beu om altijd dezelfde clichés te horen rond holebi’s en transgenders? Wij ook! Bekijk deze filmpjes zeker als je wil weten hoe je met deze clichés het beste omgaat.

LGBTQ+ en religie

Gaan geloof en homoseksualiteit samen? En in welke mate moet je je religie letterlijk interpreteren?

Ela hetero!

Het doet pijn om zaken zoals ‘janet’ en ‘manwijf’ te horen als scheldwoorden. Mensen doen dit vaak uit gewoonte en denken niet na bij wat ze zeggen. Dit verandert niks aan hoe kwetsend is. In dit filmpje zie je hoe je hiermee om kan op een gevatte manier.

SoWhat?! the Gayme is een spel van Wel Jong Niet Hetero